Europese landbouwsubsidies voor Koninklijke Schenking dankzij Ardeense bezittingen

 Leestijd: 4 minuten

0

Vijf kastelen, ruim 4.800 ha bos en 1.650 ha landbouwgrond. De vastgoedportefeuille van de Koninklijke Schenking in de Ardennen oogt zeer indrukwekkend en blijkt groter dan bekend, dat leggen Apache, De Tijd, Knack en VRT NWS ...

In het kort

Vijf kastelen, ruim 4.800 ha bos en 1.650 ha landbouwgrond. De vastgoedportefeuille van de Koninklijke Schenking in de Ardennen oogt zeer indrukwekkend en blijkt groter dan bekend, dat leggen Apache, De Tijd, Knack en VRT NWS bloot.

Voor haar Ardeense landbouwgronden vraagt en krijgt de Schenking bovendien Europese landbouwsubsidies. De afgelopen vijf jaar vloeide zo 430.000 euro Europees belastinggeld naar de Schenking.

De Ardeense vastgoedportefeuille van de Koninklijke Schenking, de organisatie die de erfenis van Leopold II beheert, oogt bijzonder indrukwekkend. Al in 1837 kocht de eerste Koning der Belgen Leopold I een eerste stuk Ardeense grond aan. Een inventaris die eind 2018 werd opgemaakt, leert dat het Ardeens patrimonium van de Schenking intussen 6.781 ha omvat, verspreid over vier gemeentes.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid