‘Gemeenten kunnen Vlaamse cultuurbesparingen niet compenseren’

 Leestijd: 3 minuten

0

De Genkse cultuurschepen Anniek Nagels (CD&V) trok vorige week aan de alarmbel. Zij vreest dat kunstenaars die minder Vlaamse subsidies krijgen straks zullen aankloppen bij de stad. Zullen steden en gemeenten de Vlaamse besparingen in de ...

In het kort

De Genkse cultuurschepen Anniek Nagels (CD&V) trok vorige week aan de alarmbel. Zij vreest dat kunstenaars die minder Vlaamse subsidies krijgen straks zullen aankloppen bij de stad. Moeten steden en gemeenten de besparingen in de culturele sector straks opvangen? Volgens VVSG zijn lokale besturen daar niet toe in staat. “Het is ook hun verantwoordelijkheid niet.”

In Kortrijk zou de Vlaamse besparing iets meer dan 300.000 euro minder betekenen voor zo’n elf organisaties. “We gaan met die organisaties samenzitten om te kijken op welke manier we dit kunnen opvangen,” stelt de bevoegde schepen, Axel Ronse (N-VA). Hij denkt eraan om eventueel naar onder meer Europese middelen te kijken. “We willen er alleszins voor zorgen dat de kwaliteit van de organisaties en hun werkingen niet lijden onder de besparingen.”

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid