‘Pak de banken aan zoals Thatcher de vakbonden aanpakte’

 Leestijd: 11 minuten

4

De Britse econome Grace Blakeley heeft een zeer duidelijke en steile ambitie: het kapitalisme omverwerpen. In haar bestseller ‘Stolen’ schreef ze een gedetailleerd plan hoe dat volgens haar kan. “Socialisten moeten de banken op net dezelfde ...

In het kort

De Britse econome Grace Blakeley heeft een zeer duidelijke en steile ambitie: het kapitalisme omverwerpen. In haar bestseller ‘Stolen’ schreef ze een gedetailleerd plan hoe dat volgens haar kan. “Socialisten moeten de banken op net dezelfde manier aanpakken als Margaret Thatcher dat deed met de vakbonden.”

Ze heeft hoop voor de toekomst en ziet in gebeurtenissen als het massale jongerenprotesten voor het klimaat een teken dat het oude systeem aan het wankelen is.

Voor Blakeley is het kristalhelder: “We kunnen de stijgende schuld, dalende lonen en productiviteit, en de klimaatopwarming enkel aanpakken als we de strijd aangaan met het financieel kapitaal. Attack The City!”

Dit interview verscheen eerder in het november-nummer van het politieke maandblad Samenleving & Politiek.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid