Het dilemma van Paul Magnette

 Leestijd: 8 minuten

1

In de pers staarden vele commentatoren zich scheel op de heikele missie die Paul Magnette zich als informateur op de hals haalde. ‘Met wie?’ was de meest gestelde vraag. Paars-groen, of toch niet? Achter deze politique politicienne ...

In het kort

In de pers staarden vele commentatoren zich scheel op de heikele missie die Paul Magnette zich als informateur op de hals haalde. ‘Met wie?’ was de meest gestelde vraag. Paars-groen, of toch niet?

Achter deze politique politicienne schuilen de echte dilemma’s waarmee de socialistische voorman worstelt. De PS-voorzitter moet tegelijk een regering vormen én in een ongunstige of onzekere economische conjunctuur een links beleid voeren.

Wat zal een federale regering (kunnen) doen op een moment dat het begrotingstekort 11 miljard bedraagt? Hoe verzoen je gesleutel aan de heropleving van links met de even onvermijdelijke als zielloze bricolage in het politieke centrum in naam van misbegrepen staatsmanschap?

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid