VRT geflikt door Vlaamse Netflix?


De Vlaamse openbare omroep VRT zit op ramkoers met zijn baas, de Vlaamse regering. Die wil zwaar snoeien in de dotatie en verwacht tegelijk dat de omroep meewerkt aan een Vlaamse Netflix, samen met grote concurrent ...

In het kort

De Vlaamse openbare omroep VRT zit op ramkoers met zijn baas, de Vlaamse regering. Die wil zwaar snoeien in de dotatie en verwacht tegelijk dat de omroep meewerkt aan een Vlaamse Netflix, samen met grote concurrent VTM. Voorlopig zit het dossier muurvast. Ondertussen zapt en zipt de kijker het Vlaamse TV-ecosysteem aan flarden.

De advertenties op de Vlaamse televisie worden alsmaar minder bekeken. Wie 15 procent van de tijd uitgesteld kijkt, kijkt 10 procent minder reclame. Wie 45 procent uitgesteld kijkt, ziet een derde minder reclame.

“Netflix is er al. Telenet ook. En weldra krijgen we Apple TV en Amazon. De Vlaming kan nu al Vlaamse fictie, ook die van de VRT, zien op Telenet en op Netflix. Waarom zou hij wachten op een platform van VRT en VTM?”

Aangezien de VRT is verplicht om zo veel mogelijk Vlamingen te bereiken met zijn programma’s, en de Vlaming meer een meer naar streamingdiensten kijkt, kan de VRT dan geen rol spelen in de streamingstrijd?

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden. Log in of registreer om dit artikel af te drukken.


Over dit artikel

BronApache [https://www.apache.be]
TitelVRT geflikt door Vlaamse Netflix?
Auteur(s)Karl van den Broeck
Permalinkhttps://www.apache.be/?p=105337
Gepubliceerd 30 oktober 2019 @ 11:51. Met update op 30 oktober 2019 @ 15:10
Opgevraagd06 augustus 2020 @ 09:54
Klik hier om te printen