Van leegstaand krot tot sociale woning

 Leestijd: 5 minuten

0

Met meer dan 153.000 mensen op de Vlaamse wachtlijsten voor een sociale woning, is het tekort aan betaalbare huisvesting meer dan voelbaar. Vanuit die problematiek ontstond vorig jaar Het Pandschap, een organisatie die panden renoveert om ...

In het kort

Met meer dan 155.000 mensen op de Vlaamse wachtlijsten voor een sociale woning, is het tekort aan betaalbare huisvesting meer dan voelbaar. Vanuit die problematiek ontstond vorig jaar Het Pandschap, een organisatie die panden renoveert om ze op de sociale huurmarkt te brengen.

Het Pandschap is een coöperatie met sociaal oogmerk die als doel heeft een kwalitatief en betaalbaar huuraanbod te creëren voor sociale doelgroepen. De organisatie renoveert panden die uiteindelijk via een sociaal verhuurkantoor (SVK) op de markt worden gebracht.

“Een SVK kan pas een pand verhuren als het in goede staat is”, zegt medeoprichter Bert Van Den Broele. “Er is heel veel leegstand en veel panden blijven onderbenut, maar vaak zijn daar ook kosten aan. Voor die leegstand moeten de eigenaars boetes betalen en velen weten niet hoe ze daarmee aan de slag moeten of kunnen de kosten gewoonweg niet betalen. Dat is waar Het Pandschap op inspeelt.”

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid