Hygiëne, recreatie en zedelijkheid: zwembaden van toen en nu


Publiek-private samenwerkingen voor het bouwen en uitbaten van zwembaden zijn zo oud als de straat. In allerlei vormen werd door de eeuwen heen samengewerkt met private partijen, zowel op het gebied van baden, sport en gezondheid ...

In het kort

Kunstenares Kitty Bons onderzocht de geschiedenis van de openbare zwembaden en ontdekte dat de vraagstukken en bekommernissen van publiek-private samenwerkingen altijd dezelfde zijn geweest: toegangsprijzen, toegankelijkheid, hygiëne en verankering in de stad.: toegangsprijzen, toegankelijkheid, hygiëne en verankering in de stad.

 

Publiek-private samenwerkingen zijn zo oud als de straat. In allerlei vormen werd er door de eeuwen heen samengewerkt met private partijen, zowel op het gebied van baden, sport en gezondheid, als in andere sectoren. In het recente onderzoek van Apache komen we verschillende motieven tegen voor het al dan niet investeren in zwembaden, met publieke of private middelen. Bij ondernemers en overheden in het verleden hebben zich steeds gelijkaardige impulsen voorgedaan.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden. Log in of registreer om dit artikel af te drukken.


Over dit artikel

BronApache [https://www.apache.be]
TitelHygiëne, recreatie en zedelijkheid: zwembaden van toen en nu
Auteur(s)Kitty Bons
Permalinkhttps://www.apache.be/?p=104231
Gepubliceerd 16 oktober 2019 @ 11:56. Met update op 16 oktober 2019 @ 14:04
Opgevraagd05 augustus 2020 @ 09:19
Klik hier om te printen