Hygiëne, recreatie en zedelijkheid: zwembaden van toen en nu

 Leestijd: 4 minuten

0

Publiek-private samenwerkingen voor het bouwen en uitbaten van zwembaden zijn zo oud als de straat. In allerlei vormen werd door de eeuwen heen samengewerkt met private partijen, zowel op het gebied van baden, sport en gezondheid ...

In het kort

Kunstenares Kitty Bons onderzocht de geschiedenis van de openbare zwembaden en ontdekte dat de vraagstukken en bekommernissen van publiek-private samenwerkingen altijd dezelfde zijn geweest: toegangsprijzen, toegankelijkheid, hygiëne en verankering in de stad.: toegangsprijzen, toegankelijkheid, hygiëne en verankering in de stad.

 

Publiek-private samenwerkingen zijn zo oud als de straat. In allerlei vormen werd er door de eeuwen heen samengewerkt met private partijen, zowel op het gebied van baden, sport en gezondheid, als in andere sectoren. In het recente onderzoek van Apache komen we verschillende motieven tegen voor het al dan niet investeren in zwembaden, met publieke of private middelen. Bij ondernemers en overheden in het verleden hebben zich steeds gelijkaardige impulsen voorgedaan.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid