Dewinter noemt Degrelle ‘een groot Belgisch politicus’

 Leestijd: 2 minuten

0

Tijdens een lezing op een extreemrechtse identitaire meeting in Frankrijk roemde VB-boegbeeld Filip Dewinter Léon Degrelle indirect als ‘een groot Belgisch politicus’ door hem te citeren. Volgens Dewinter citeerde hij echter niet Degrelle, maar Karel Dillen ...

In het kort

Tijdens een lezing op een extreemrechtse identitaire meeting in Frankrijk roemde VB-boegbeeld Filip Dewinter Léon Degrelle indirect als ‘een groot Belgisch politicus’ door hem te citeren. Volgens Dewinter citeerde hij echter niet Degrelle, maar Karel Dillen die op zijn beurt Degrelle citeerde.

Dewinter deed ook andere, zelfs voor het VB, zeer verregaande uitspraken. Hij vergeleek onder meer de landing van de geallieerden in Normandië met de “aanval van vluchtelingen” op Europa en greep terug naar het oude Vlaams Blok discours met een onvervalst pleidooi om vreemdelingen terug te sturen naar hun land van herkomst.

Apache toont enkele uittreksels uit de speech.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid