Vlaanderen wil toegang tot landbouwgrond verbeteren

 Leestijd: 2 minuten

0

Terwijl lokale besturen duizenden hectare grond verkochten, zorgt de Vlaamse Landmaatschappij ervoor dat een deel toch in publieke handen blijven. Het budget van de VLM is wel beperkt, en dat geldt ook voor hun impact op ...

In het kort

Terwijl lokale besturen duizenden hectare grond verkochten, zorgt de Vlaamse Landmaatschappij ervoor dat een deel toch in publieke handen blijven. Het budget van de VLM is wel beperkt, en dat geldt ook voor hun impact op de speculatie met landbouwgronden. Die speculatie maakt de toegang tot landbouwgrond voor boeren steeds moeilijker.

Laat die toegang net een aandachtspunt zijn van de nieuwe Vlaamse regering. Sinds 2014 zijn er al bijkomende instrumenten om de toegang tot landbouwgronden te verbeteren. De Vlaamse Landmaatschappij suggereert om die uit te breiden.

De nieuwe Vlaamse regering herneemt alvast haar voornemen om de pachtwetgeving, het belangrijkste reguleringsinstrument, te hervormen.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid