Verdienmodel PPS hindert zwemclubs en -scholen


Zwemscholen en -clubs worden vaak vergeten in overeenkomsten tussen private exploitanten en gemeentebesturen. De afspraken die daarna met zwembadexploitanten gemaakt worden, zijn vaak afhankelijk van de onderhandelingskunst van de gemeentes. “Zwemscholen draaien meestal op vrijwilligers, en ...

In het kort

Zwemscholen en -clubs worden vaak vergeten in overeenkomsten tussen private exploitanten en gemeentebesturen. De afspraken die daarna met zwembadexploitanten gemaakt worden, zijn vaak afhankelijk van de onderhandelingskunst van de gemeentes. Waar clubs en scholen vaak draaien op vrijwilligerswerk, willen private uitbaters winst maken op de faciliteiten en diensten die ze aanbieden.

Vaak wordt een zwembeurt ook duurder in een PPS-constructie, maar tarieven voor en na vergelijken is moeilijk: hoe vergelijk je het tarief van pakweg een baantje trekken in een bad uit de jaren zeventig met ‘lengtes zwemmen’ in een spiksplinternieuw Olympisch bad, of met een namiddag toeven in een zwembad met sauna, wildwaterbaan en bar met aanpalende peuterspeelzone?

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden. Log in of registreer om dit artikel af te drukken.


Over dit artikel

BronApache [https://www.apache.be]
TitelVerdienmodel PPS hindert zwemclubs en -scholen
Auteur(s)Steven Vanden Bussche
Permalinkhttps://www.apache.be/?p=103791
Gepubliceerd 10 oktober 2019 @ 16:43. Met update op 11 oktober 2019 @ 17:01
Opgevraagd14 augustus 2020 @ 21:23
Klik hier om te printen