Verdienmodel PPS hindert zwemclubs en -scholen

 Leestijd: 6 minuten

0

Zwemscholen en -clubs worden vaak vergeten in overeenkomsten tussen private exploitanten en gemeentebesturen. De afspraken die daarna met zwembadexploitanten gemaakt worden, zijn vaak afhankelijk van de onderhandelingskunst van de gemeentes. “Zwemscholen draaien meestal op vrijwilligers, en ...

In het kort

Zwemscholen en -clubs worden vaak vergeten in overeenkomsten tussen private exploitanten en gemeentebesturen. De afspraken die daarna met zwembadexploitanten gemaakt worden, zijn vaak afhankelijk van de onderhandelingskunst van de gemeentes. Waar clubs en scholen vaak draaien op vrijwilligerswerk, willen private uitbaters winst maken op de faciliteiten en diensten die ze aanbieden.

Vaak wordt een zwembeurt ook duurder in een PPS-constructie, maar tarieven voor en na vergelijken is moeilijk: hoe vergelijk je het tarief van pakweg een baantje trekken in een bad uit de jaren zeventig met ‘lengtes zwemmen’ in een spiksplinternieuw Olympisch bad, of met een namiddag toeven in een zwembad met sauna, wildwaterbaan en bar met aanpalende peuterspeelzone?

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid