Waarom private bedrijven in openbare zwembaden duiken

 Leestijd: 12 minuten

0

Waarom werken steeds meer gemeenten samen met private spelers om openbare zwembaden te bouwen en uit te baten? En waarom kiezen andere er net voor om het wel nog zelf te doen? De bouw van een ...

In het kort

Waarom werken steeds meer gemeenten samen met private spelers om openbare zwembaden te bouwen en uit te baten? En waarom kiezen andere er net voor om het wel nog zelf te doen? De bouw van een nieuw gemeentelijk zwembad stelt de rolverdeling tussen de lokale overheid en de private sector op scherp. “Bij veel gemeenten is de expertise voor uitbating er nog wel, maar is de vraag: ‘Waar steken we nog onze tijd in?’”

Van fiscale optimalisatie, begrotingsdiscipline tot het aantrekken van private expertise, of zorgen voor ruimere openingsuren. Lokale besturen die voor de bouw en uitbating van hun publieke zwembad samenwerken met een private speler, geven uiteenlopende redenen om daarvoor te kiezen. Al zijn er ook lokale besturen die een andere weg bewandelen en daar opvallend genoeg gelijkaardige redenen voor hebben.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid