OESO wil einde aan economische groei als doel


De OESO werkt aan een revolutionair rapport: op naar het einde van de groei, voortaan geen pleisters meer plakken en vooruit met een nieuw economisch model. De OESO adviseert een ingrijpende hervorming van nationale en internationale ...

In het kort

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) werkt aan een nieuw rapport, met de veelzeggende titel ‘Beyond growth: towards a new economic approach’. Half september verscheen daarvan een conceptversie, die revolutionair genoemd mag worden. Deze organisatie van de sterkste economieën ter wereld bepleit een nieuw economisch paradigma. Later dit jaar wordt het rapport officieel vastgesteld, na goedkeuring door nationale delegaties.

De auteurs stellen dat de huidige maatschappelijke uitdagingen en problemen alleen kunnen worden opgelost met een nieuw economisch paradigma. Of het nu gaat om gebrek aan ecologische duurzaamheid, stijgende ongelijkheid, het groeiende wantrouwen jegens politici en het politieke systeem, de groeiende macht van monopolistische bedrijven, snelle technologische ontwikkeling en automatisering en aanhoudende fragiliteit van het financiële systeem – een nieuwe aanpak is vereist.

Het rapport is om tenminste vier redenen een belangrijke stap in de ontwikkeling van nieuw economisch denken en een nieuwe economie.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden. Log in of registreer om dit artikel af te drukken.


Over dit artikel

BronApache [https://www.apache.be]
TitelOESO wil einde aan economische groei als doel
Auteur(s)Follow the Money
Permalinkhttps://www.apache.be/?p=103132
Gepubliceerd 03 oktober 2019 @ 12:20
Opgevraagd28 februari 2020 @ 01:48
Klik hier om te printen