Een ‘vermogenskadaster’ voor de laagste inkomens

 Leestijd: 3 minuten

3

De nieuwe Vlaamse regering wil een zogenaamde ‘middelentoets’ bij inschrijving én toewijzing van een sociale woning. Eerder voerde de federale regering een gelijkaardig systeem in voor de toekenning van een leefloon. De Zweedse partijen lijken enkel ...

In het kort

De nieuwe Vlaamse regering wil een zogenaamde ‘middelentoets’ bij inschrijving én toewijzing van een sociale woning. Eerder voerde de federale regering een gelijkaardig systeem in voor de toekenning van een leefloon. De Zweedse partijen lijken enkel warm te lopen voor een vermogenskadaster voor de laagste inkomens.

“We voeren een middelentoets in bij de inschrijving en de toewijzing van een sociale woning”, zo wordt in het Vlaams regeerakkoord aangekondigd. “De betrokkene is verplicht actief alle informatie te delen.” De middelentoets, het stokpaardje van uittredend minister Liesbeth Homans (N-VA), en haar partijgenoot in het Antwerpse OCMW Fons Duchateau, stond al in de startnota van Bart De Wever, en overleefde dus de regeringsonderhandelingen.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid