Vriendjespolitiek en gebrek aan visie bij Departement Omgeving


Van vriendjespolitiek bij bevorderingen, tot een gebrek aan visie, leiding en inspraak. De ambtenaren van het Vlaams Departement Omgeving, dat zich onder meer bezighoudt met klimaat, milieu en openbare ruimte, zijn bijzonder negatief over hun werkomgeving. ...

In het kort

Van vriendjespolitiek bij bevorderingen, tot een gebrek aan visie, leiding en inspraak. De ambtenaren van het Vlaams Departement Omgeving, dat zich onder meer bezighoudt met klimaat, milieu en openbare ruimte, zijn bijzonder negatief over hun werkomgeving. Dat blijkt uit de resultaten van een uitgebreide personeelsbevraging die Apache kon inkijken.

Het personeel van het Vlaams Departement Omgeving mankeert een duidelijke visie bij leidinggevenden, vindt dat de communicatie met het management niet vlot verloopt, en is niet te spreken over vriendjespolitiek bij aanwervingen en bevorderingen.

Om de twee jaar bevraagt de Vlaamse overheid al haar medewerkers en managers hoe ze hun werk beleven. Eind vorig jaar namen twee op drie personeelsleden uit 42 verschillende entiteiten aan dezeĀ personeelspeilingĀ deel. Begin mei werden de algemene resultaten bekend gemaakt, maar de resultaten per entiteit bleven binnenskamers. Apache kon de resultaten van de tweejaarlijkse personeelsbevraging nu wel inkijken.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden. Log in of registreer om dit artikel af te drukken.


Over dit artikel

BronApache [https://www.apache.be]
TitelVriendjespolitiek en gebrek aan visie bij Departement Omgeving
Auteur(s)Steven Vanden Bussche
Permalinkhttps://www.apache.be/?p=101885
Gepubliceerd 24 september 2019 @ 08:25. Met update op 24 september 2019 @ 12:26
Opgevraagd07 juli 2020 @ 15:14
Klik hier om te printen