Westerse bondgenoten zien ‘stabiel’ Saudi-Arabië verglijden

 Leestijd: 5 minuten

0

Hoe kunnen we de haast onvoorwaardelijke steun van de Verenigde Staten en hun bondgenoten aan Saudi-Arabië verklaren? Wat heeft de Houthi-opstand in het zuidelijke buurland Jemen hiermee te maken? En wie zijn de winnaars en de ...

In het kort

Hoe kunnen we de haast onvoorwaardelijke steun van de Verenigde Staten en hun bondgenoten aan Saudi-Arabië verklaren? Wat heeft de Houthi-opstand in het zuidelijke buurland Jemen hiermee te maken? En wie zijn de winnaars en de verliezers bij dit aanslepende regionale conflict? Apache probeert enige klaarheid te brengen in de cruciale rol die de uitgestrekte Golfstaat speelt in de regio en ver daarbuiten.

Afgelopen vrijdag, 20 september 2019, beloofde de Amerikaanse president Donald Trump extra steun aan Saudi-Arabië. Honderden bijkomende manschappen en militair materieel moeten de olie-installaties in het land tegen nieuwe aanvallen beschermen. Op 14 september werden de grote raffinaderijen in Abqaiq en Khurais getroffen door wat een gecombineerde aanval van drones en kruisraketten lijkt te zijn geweest.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid