Politie en media spelen actie tegen mensensmokkel na

 Leestijd: 4 minuten

1

“Politie voert grootschalige actie op transmigranten uit.” Dergelijke berichten verschenen afgelopen week in verschillende nieuwsmedia. Maar de ‘politieactie’ was vooral een media-actie, waarvoor de pers van tevoren was uitgenodigd. De verslaggeving roept vragen op over de ...

In het kort

“Politie bereidt zich voor op brexit met actie in Zeebrugse haven”, “actie tegen mensensmokkel in haven Zeebrugge”, “politie maakt zich klaar voor brexit in Zeebrugge”, “zeven transmigranten opgepakt bij grootschalige actie”: in de meeste Vlaamse media werd deze week verslag gedaan van een politieoperatie die maandagavond in Zeebrugge had plaatsgevonden.

Wat niet vermeld werd, was dat het om een persevenement ging, georganiseerd door het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V). De minister had afgelopen weekend al een uitnodiging verstuurd waarin de actie werd aangekondigd en journalisten werden uitgenodigd om te komen kijken.

De verslaggeving roept vragen op over de rol van mediaorganisaties in de informatiecampagne van een minister.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid