De zakken van Ghazi: medische hulp aan oorlogsslachtoffers

 Leestijd: 7 minuten

0

Terwijl hulp aan vluchtelingen steeds vaker als naïef en wereldvreemd wordt bestempeld en zelfs juridisch aan banden wordt gelegd, houdt een groep Brusselaars moedig stand. En stopt al zijn tijd en energie in de hulp aan ...

In het kort

In Schaarbeek zamelt de zeventigjarige apotheker Ghazi El Rass medicijnen en geld in voor Syrië. Zijn actie is intussen uitgegroeid tot een internationaal netwerk van hulp aan mensen door oorlog geteisterde gebieden in Syrië. De organisatie draait volledig op de mankracht en middelen van vrijwilligers.

Terwijl hulp aan vluchtelingen steeds vaker als naïef en wereldvreemd wordt bestempeld en zelfs juridisch aan banden wordt gelegd, houdt een groep Brusselaars moedig stand. En stopt al zijn tijd en energie in de hulp aan Syrische vluchtelingen. De zeventigjarige apotheker Ghazi El Rass is de drijvende kracht achter het vasthoudende verzet. “Nu bijna iedereen immuun is geworden voor het geweld in Syrië steken wij nog een tandje bij.”

 

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid