Silicon Valley gelinkt aan ontwikkeling killer robots

 Leestijd: 4 minuten

0

Verschillende technologiebedrijven zijn betrokken bij het ontwikkelen van zogeheten killer robots. Met name Microsoft en Amazon wordt nadrukkelijk aangewezen als mogelijk betrokken bij de productie van autonoom dodende wapens, klinkt het in een rapport van vredesorganisatie ...

In het kort

Verschillende technologiebedrijven zijn betrokken bij het ontwikkelen van zogeheten killer robots. Met name Microsoft en Amazon wordt nadrukkelijk aangewezen als mogelijk betrokken bij de productie van autonoom dodende wapens, klinkt het in een rapport van vredesorganisatie PAX. Hoe donker is het bloed aan de handen van techbedrijven?

Technologiebedrijven zijn door de snelle ontwikkeling van onder meer artificiële intelligentie betrokken bij de ontwikkeling van killer robots, wapens die doden zonder menselijke tussenkomst. Dat blijkt uit het rapport ‘Do no evil?’, waarbij de Nederlandse vredesorganisatie PAX vijftig bedrijven uit 12 landen, actief in hardware, Artificiële Intelligentie-software, patroonherkenning, autonome luchtvaartvoertuigen of robotica, rangschikt op basis van hun huidige activiteiten en beleid inzake zelfstandige wapens.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid