Met valse romantiek en Hollandse rekenkunde bouw je geen warm Vlaanderen


De startnota die Bart De Wever voorlegde aan CD&V en Open Vld met het oog op de vorming van een nieuwe Vlaamse regering is een erg sluw document. Het zal ongetwijfeld de middenklasse met een ...

In het kort

De startnota die Bart De Wever voorlegde aan CD&V en Open Vld met het oog op de vorming van een nieuwe Vlaamse regering is een erg sluw document. Het zal ongetwijfeld de middenklasse met een echte Vlaamse stamboom kunnen bekoren, maar de sociale en ecologische uitdagingen van vandaag worden wel uit de weg gegaan. De Wever cijfert de problemen liever weg en kiest voor electoraal gewin in plaats van een inclusief Vlaanderen.

Wie tijd neemt om met de fijne kam door deze merkwaardige tekst te gaan, stuit al snel op een paar valkuilen. Het Vlaanderen dat Bart De Wever wil, hunkert naar een romantisch verleden waarin er meer homogeniteit was (is dat ooit zo geweest?), dat ons onderwijs performanter was, dat de sociale zekerheid niet door nieuwkomers werd geplunderd en dat lastige burgers zich niet bemoeiden met het beleid van de overheid.

Maar de belangrijkste vaststelling is dat het Vlaanderen van De Wever vooral de middenklasse pleziert.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden. Log in of registreer om dit artikel af te drukken.


Over dit artikel

BronApache [https://www.apache.be]
TitelMet valse romantiek en Hollandse rekenkunde bouw je geen warm Vlaanderen
Auteur(s)Karl van den Broeck
Permalinkhttps://www.apache.be/?p=100479
Gepubliceerd 13 augustus 2019 @ 11:15. Met update op 13 augustus 2019 @ 15:55
Opgevraagd07 augustus 2020 @ 06:49
Klik hier om te printen