Strafklacht tegen Dimitri Verhulst zet antisemitismedebat op scherp

 Leestijd: 4 minuten

8

Het debat over antisemitisme en de staat Israël verhardt. Op basis van een scherpe column van auteur Dimitri Verhulst over Joodse aanspraken op Israël concludeert Hans Knoop, woordvoerder van het Forum voor Joodse Organisaties, dat ...

In het kort

Het debat over antisemitisme en de staat Israël verhardt. Op basis van een scherpe column van auteur Dimitri Verhulst over Joodse aanspraken op Israël concludeert Hans Knoop, woordvoerder van het Forum voor Joodse Organisaties, dat het antisemitisme “in het DNA van de schrijver” zit.

Eerder liet Knoop zich in opinieartikels uiterst negatief uit over de “antisemitische artikels” en ideeën van filosoof El Hammouchi en politicus Jean-Marie Dedecker. Dat de Joodse koepelorganisatie nu een strafklacht bij de rechter indient tegen Verhulst, lijkt de aanzet te zullen zijn tot een nog scherpere ideeënstrijd. Met een nieuw boek over antisemitisme dat uitkomt in september, hoopt filosoof Ludo Abicht bij te dragen tot een serener klimaat.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid