Koro 31 juli 2019

31 juli 2019 Bert Verhoye
Bert Verhoye

Van Overtveldt, gewezen slecht journalist en gewezen slecht minister, krijst: "Ik voel mij niet aangesproken." Neen? Wie dan wel? De poetsvrouw?

In 2019 zou de begroting in evenwicht zijn, aldus de breedsmoelkikker uit Antwerpen. In Antwerpen heeft men een vreemde kijk op evenwicht. Met haar anderhalve toren is de kathedraal van Antwerpen ook in evenwicht.

De war on drugs is een onwezenlijk succes geworden. Meerdere slungels van een jaar of negentien zijn opgepakt met een joint. Intussen verbruikte Antwerpen meer coke dan de rest van Europa samen. Ook de term transithaven kwam voor het eerst duidelijk in beeld. Het Antwerps afvalwater kunnen ze bijhouden en nog eens gebruiken.

De terroristen, waarvoor zware kosten werden gemaakt, leken alleen te bestaan in Suske en Wiske-stijl, rivaliserende bendes die granaten naar mekaars frituur werpen. Jerommeke boos worden.

Schertsfiguren op ruimtelijke ordening maakten een zuurstofvrije stad (weg met die bomen) en een watervrije stad (betonwerven). Loftbewoners moeten douchen met Spa en met een zuurstofmasker op hun zure kop. Dit is wat men ons probeert na te laten voor onze kleinkinderen.

Onze twee informateurs pogen nu de tijd te rekken met OXO spelen en de maanden te overbruggen tot aan de kerstvakantie. Dan zijn de mensen zogezegd van goede wil. Na nog een jaar onderhandelen komt er dan een regering, denk ik, met als enige doelstelling het land om zeep te helpen.

Als de Walen inmiddels één keer stout zijn en een uur de waterkraan dicht draaien, kan geen enkele Vlaming nog afwassen.

Veel van mijn zuiderse vrienden zijn het flink beu de wet gedicteerd te worden door de zgn. grootste partij van het land die 12,5 procent van de bevolking uitmaakt.

RTL meldde deze week dat de Vlaams Blokker laag opgevoed is en niet van democratie houdt. KUL, ULB en VUB hebben zich daar samen over gebogen. Alsof daar nog studie moest naar verricht worden. Tussen alle nonsens door liet lion king Trump nog eens van zich horen. Hij zou graag Belgische oorlogsschepen zien in de straat van Hormuz. Men is terstond begonnen de Mercator op te tuigen en er is een kanon aan boord gehesen van de boot van Gert Verhulst.

Maar KORO meldt ook de goede dingen des levens. In 2018 zijn er in Wallonië meer dan 1,3 miljoen flessen wijn geproduceerd, van zeer goede kwaliteit. De nieuwe wijngaarden strekken zich uit van de Gaume tot voorbij Namen, terwijl de Franse Midi verdort. Over enige jaren drinken onze kinderen een Waals wijntje en eten daar een Zuid-Franse dadel bij.

Er is zelfs al een Waal die bescheiden begonnen is met enkele bananenbomen te planten.

Ik weet niet of dat ons blij moet stemmen.

LEES OOK