Nieuw waterbeleid nodig voor uitdrogend Vlaanderen

 Leestijd: 5 minuten

2

Voor het tweede jaar op rij zakken de grondwaterstanden in Vlaanderen naar historische dieptepunten. De droogte verplicht Vlaanderen zuiniger met (drink)water om te springen. Intussen wordt het Vlaams waterbeleid in allerijl bijgestuurd. Een stand van zaken.

In het kort

Voor het tweede jaar op rij zakken de grondwaterstanden in Vlaanderen naar historische dieptepunten. De droogte verplicht Vlaanderen zuinig met drinkwater om te springen. Intussen wordt het Vlaams waterbeleid in allerijl bijgestuurd.

Het waterverbruik in Vlaanderen wordt netjes gemonitord door de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Waterbeheerders en kennisinstellingen houden de droogte- en neerslagvoorspelling op Waterinfo.be bij. De grondwaterstanden, tot slot, worden door Ondergrond Vlaanderen bijgehouden en becommentarieerd.

Apache dook in hun rapporten en databanken op zoek naar cijfers en feiten over de evolutie van het waterverbruik in Vlaanderen sinds 2000.

En dat leidt tot enkele nuchtere vaststellingen.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid