Journalisten van L’Avenir moeten zwijgen

 Leestijd: 2 minuten

0

In een opzienbarend opiniestuk, getiteld ‘Les journalistes de L’Avenir priés de se taire’ haalt de redactie van de Franstalige krant L’Avenir opnieuw zwaar uit naar de eigen directie. Die reageerde met opvallend gespierde taal op ...

In het kort

In een opzienbarend opiniestuk, getiteld ‘Les journalistes de L’Avenir priés de se taire’ haalt de redactie van de Franstalige krant L’Avenir opnieuw zwaar uit naar de eigen directie. Die reageerde met opvallend gespierde taal op een stakingsaanzegging van de redactie. Het personeel verzet zich al geruime tijd tegen de wijze waarop de entourage van Stéphane Moreau het dagblad aanstuurt.

Stéphane Moreau, de voormalige sterke man van de Luikse PS, is CEO van Nethys, de werkmaatschappij boven intercommunale Publifin. Nethys is de eigenaar van L’Avenir. Ruim twee jaar terug zette de Publifin-affaire de politieke wereld in rep en roer, en zette eveneens het conflict tussen directie en redactie van L’Avenir verder op scherp.

Maandagavond publiceerde de redactie een nieuw artikel. Dat volgde op de gespierde reactie van de directie op de ingediende stakingsaanzeg van het personeel.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid