Apache trekt bericht in na vergissing bij het parket

5 juli 2019 Steven Vanden Bussche
apache

Apache vroeg op vrijdag 5 juli rond 18:15 bevestiging of het klopt dat in het onderzoek naar gesjoemel met humanitaire visa (Melikan Kucam) ook mevrouw Lies Verlinden, (impliciet) in verdenking is gesteld. Eerder die week werden namelijk verschillende mensen in dat dossier aangehouden, waarover niet spontaan werd gecommuniceerd.

Het parket antwoordde rond 18:45: “Zij werd inderdaad in dat lopend gerechtelijk onderzoek eveneens aangehouden door de onderzoeksrechter en komt maandag voor de raadkamer. Haar precieze rol wordt nog verder onderzocht.”

Na een wissel van parketwoordvoerders die vrijdagavond bleek de toen dienstdoende parketmagistraat zich echter vergist te hebben. Lies Verlinden werd namelijk verkeerdelijk aangenomen als echtgenote van Kucam, die eerder die week wel werd aangehouden.

De vergissing werd door het parket rond 22:30 aan alle perscontacten meegedeeld. De dubbelzinnigheid in die mail 'dat de communicatie tussen het parket en Apache mogelijk enige misverstand teweeg gebracht' werd achteraf ook uitgeklaard.

“Parket Antwerpen en Apache hebben op 16 september rond de tafel gezeten over de zaak”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts. “Als parket hebben we aangegeven dat de persmagistraat zich op dat moment vergist heeft.”

 

Apache-journalist Steven Vanden Bussche en Lies Verlinden spraken elkaar meermaals en constructief over deze kwestie.

 

(update 3 oktober 2019)

LEES OOK
Redactie Apache / 06-09-2022

Apache zoekt uitgever

Zorg jij voor het commercieel succes van de nieuwssite Apache en Apache Magazine?
apache logo inhoud heerst
Redactie Apache / 05-05-2022

Welkom op de Dag van Apache!

De Dag van Apache is terug! Met onder meer Rebekka de Wit, Hind Fraihi en de film 'Flee'.
DAG VAN APACHE
Karl van den Broeck / 24-02-2022

Apache blaast twaalf kaarsjes uit

Nog tot zondag slopen we de betaalmuur zodat iedereen gratis kan grasduinen in de artikels die we voorbije jaren publiceerden.
verjaardag apache