Minister Homans heeft geen oren naar preventie seksuele intimidatie op festivals

 Leestijd: 2 minuten

0

Terwijl de Brusselse en Waalse overheid maatregelen ondersteunen om het probleem van seksuele intimidatie op festivals aan te pakken, blijft Vlaanderen achter. Bevoegd minister Liesbeth Homans (N-VA) ging niet in op de vragen en aanbevelingen van ...

In het kort

Terwijl de Brusselse en Waalse overheid maatregelen ondersteunen om het probleem van seksuele intimidatie op festivals aan te pakken, blijft Vlaanderen achter. Bevoegd minister Liesbeth Homans (N-VA) ging niet in op de vragen en aanbevelingen van Plan International België.

In 2018 publiceerde Plan International België de bevindingen van een onderzoek naar seksuele intimidatie bij festivalgangers. Ook in Vlaanderen kreeg het onderzoek in juni 2018 veel media-aandacht.

Uit de enquête blijkt dat seksuele intimidatie een vaak voorkomend probleem is op festivals. Een op zes meisjes werd de afgelopen drie jaar minstens één keer lastiggevallen op een festival. Brussel en Wallonië schoten na het onderzoek meteen in actie. In Vlaanderen vond #Safefestival geen gehoor bij het kabinet van minster Homans.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid