Geef vluchtelingen een stem in de media

 Leestijd: 5 minuten

1

Vluchtelingen en asielzoekers komen uiterst zelden met individuele verhalen in de media. Wanneer zij als groep in beeld komen, drukt dat hen vaak in de passieve slachtofferrol, of erger nog: in de criminele sfeer. Professor Leen ...

In het kort

Vluchtelingen en asielzoekers komen uiterst zelden met individuele verhalen in de media. Wanneer zij als groep in beeld komen, drukt dat hen vaak in de passieve slachtofferrol, of erger nog: in de criminele sfeer. Professor Leen d’Haenens (KULeuven) pleit voor initiatieven die constructieve journalistiek in verband met migratie faciliteren.

“Verhalen waarbij de samenleving beter wordt door migratie kunnen in dat geval wedijveren met de trieste doemscenario’s die vaak opduiken. Media kunnen de nadruk leggen op mogelijke oplossing(en) en op hoe het verder kan”, zegt Leen d’Haenens. Ook met het oog op een positievere beeldvorming wil d’Haenens vluchtelingen meer een stem zien krijgen in de nieuwsmedia.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid