PVDA worstelt met blind anti-imperialisme

 Leestijd: 11 minuten

22

Het vergoelijken of het nuanceren van misdaden door het Syrische regime en een bezoek aan het Syrië van president Assad: het doet in de eerste plaats misschien aan politici van extreemrechts denken. Maar ook een bepaalde ...

In het kort

Het vergoelijken of het nuanceren van misdaden door het Syrische regime en een bezoek aan het Syrië van president Assad: het doet in de eerste plaats misschien aan politici van extreemrechts denken. Maar ook een bepaalde strekking op links laat zich niet onbetuigd als bepaalde (mis)daden van het Syrische regime worden ‘gecontextualiseerd’. De radicaal linkse PVDA heeft in zijn anti-imperialistische strijd tegen de VS volgens critici een nefaste houding aangenomen door de oorlogsmisdaden van het Syrische bewind goed te praten.

De toonaangevende stem uit PVDA-kringen in debatten over het Midden-Oosten is al een tijdlang de Brusselaar Marc Botenga.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid