‘Dubai papers’ tonen lastercampagne tegen BBI-directeur Anthonissen

 Leestijd: 2 minuten

0

Het Franstalige tijdschrift Paris Match publiceert documenten die tonen hoe er op hoog niveau plannen werden gesmeed om gewestelijk BBI-directeur Karel Anthonissen in diskrediet te brengen. De bedoeling was om de gewestelijk directeur van de bijzondere ...

In het kort

Het Franstalige tijdschrift Paris Match publiceert documenten die tonen hoe er op hoog niveau plannen werden gesmeed om gewestelijk BBI-directeur Karel Anthonissen in diskrediet te brengen. De bedoeling was om de gewestelijk directeur van de bijzondere belastinginspectie weg te zetten als een extreemrechtse infiltrant in het Belgische overheidsapparaat.

De plannen komen uit de entourage van prins Henri de Croÿ-Solre. De ‘fraudeprins’ werd in 2012, in eerste aanleg veroordeeld tot drie jaar cel met uitstel voor fraude met kasgeldvennootschappen.

In beroep werd hij echter vrijgesproken. Dat gebeurde na een felle juridische strijd, inclusief een (afgewezen) poging tot wraking van de rechter door de Belgische overheid. De Belgische overheid verdacht de rechter ervan de belangen van de beklaagde – prins de Croÿ – ‘te favoriseren’ en ‘vooringenomen’ te zijn.

Het onderzoek naar de kasgeldvennootschappen werd indertijd geleid door Anthonissen.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid