Bart De Wever begint aan zijn grootste gok

 Leestijd: 7 minuten

9

De verkiezingen hebben de krachtsverhoudingen in de diverse parlementen met enige jaren vertraging doen aansluiten bij de reële politieke situatie in het land en zijn deelgebieden. De polarisering – zowel binnen de deelstaten als tussen Vlaanderen, ...

In het kort

De verkiezingen hebben de krachtsverhoudingen in de diverse parlementen met enige jaren vertraging doen aansluiten bij de reële politieke situatie in het land en zijn deelgebieden. De polarisering – zowel binnen de deelstaten als tussen Vlaanderen, Wallonië en Brussel – wordt nu voor vijf jaar verankerd. Dat noopt de partijen tot omzichtigheid. Taboes zullen sneuvelen, maar het cordon sanitaire blijft waarschijnlijk overeind.

Een analyse net na de verkiezingsnacht met extra aandacht voor de rol van N-VA in de opmars van het Vlaams Belang. Zal de rechterzijde van N-VA er in slagen om het cordon sanitaire te doorbrekenen?

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid