Land Invest Gate: een ‘lening’ van 200.000 euro aan Alain Mathot


Op een rekening die beheerd wordt door de Luikse PS’er Alain Mathot belandde 200.000 euro, afkomstig van projectontwikkelaar Land Invest Group. Apache en Le Vif publiceren de achterliggende leningsovereenkomst en onthullen de bijzondere weg die het ...

In het kort

Op een rekening, gecontroleerd door de Luikse PS’er Alain Mathot belandde 200.000 euro, afkomstig van projectontwikkelaar Land Invest Group. Apache en Le Vif publiceren de achterliggende leningsovereenkomst en onthullen de bijzondere weg die het geld aflegde onderweg naar de rekening van Mathot.

Luik-Antwerpen-Seraing. Het klinkt misschien als een nieuwe voorjaarsklassieker, maar het is het vreemde traject dat werd afgelegd door 200.000 euro. Geld dat zijn oorsprong vindt bij het Luikse pensioenfonds Ogeo Fund om uiteindelijk in de portefeuille te belanden van het Luikse Kamerlid Alain Mathot (PS).

Mathot is niet enkel goed bevriend met Stéphane Moreau die op het moment van de feiten de sterke man was bij het pensioenfonds, hij is ook de « beste Franstalige vriend » van Erik Van der Paal. Die intimus van Bart De Wever stond in dezelfde periode, samen met zijn Nederlandse kompaan Marc Schaling, aan het roer van Land Invest Group. Ogeo Fund was mede-aandeelhouder en kredietverstrekker.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden. Log in of registreer om dit artikel af te drukken.


Over dit artikel

BronApache [https://www.apache.be]
TitelLand Invest Gate: een ‘lening’ van 200.000 euro aan Alain Mathot
Auteur(s)Tom Cochez & David Leloup
Permalinkhttps://www.apache.be/?p=96436
Gepubliceerd 15 mei 2019 @ 17:49
Opgevraagd09 juli 2020 @ 13:43
Klik hier om te printen