Eurovisiesong zingt naast vernietigd Palestijns dorp

 Leestijd: 4 minuten

1

Het Eurovisiesongfestival vindt dit jaar plaats op de ruïnes van het in 1948 ontruimde en vernielde Palestijnse dorp Sheikh Muwannis. Van het hele dorp staat nog één enkel huis overeind, dat vandaag dienst doet als exclusief ...

In het kort

Het Eurovisiesongfestival vindt dit jaar plaats op de ruïnes van het in 1948 ontruimde en vernielde Palestijnse dorp Sheikh Muwannis. Van het hele dorp staat nog één enkel huis overeind, dat vandaag dienst doet als exclusief restaurant en feestzaal van de universiteit van Tel Aviv. De vernieling van Palestijnse infrastructuur gaat overigens tot op vandaag door.

Het Eurovisiesongfestival wordt niet in Jeruzalem georganiseerd, zoals premier Benjamin Netanyahu en winnares Netta Barzilai aanvankelijk aankondigden. De artiesten uit 41 deelnemende landen geven op 14, 16 en 18 mei het beste van zichzelf in de Expo van Tel Aviv. Een plek met een woelige geschiedenis, zoals er zoveel zijn in Israël.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid