Durven kijken naar trauma


We durven niet onverschrokken naar trauma kijken. Want “trauma ontkent, minimaliseert, culpabiliseert en moffelt weg”. “De meer accurate wetenschappelijke inzichten en de verbeterde behandelmethoden van het voorbije decennium kunnen niet beletten dat slachtoffers van trauma al ...

In het kort

We durven niet onverschrokken naar trauma kijken. Want “trauma ontkent, minimaliseert, culpabiliseert en moffelt weg”. “De meer accurate wetenschappelijke inzichten en de verbeterde behandelmethoden van het voorbije decennium kunnen niet beletten dat slachtoffers van trauma al te vaak in de kou blijven staan.”

Aan het woord is Margo Van Landeghem. In haar eerste boek Durven kijken naar trauma. Gezien worden in de Geestelijke Gezondheidszorg laat de psycholoog en psychotherapeut traumapatiënten en hulpverleners uit de geestelijke gezondheidszorg in Vlaanderen aan het woord. Die blijken erg moeilijk de weg te vinden naar de hulpverlening. Verontwaardigd stelt Van Landeghem vast dat het in de psychiatrische ziekenhuizen aan tijd en middelen ontbreekt om het probleem in de kern aan te pakken.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden. Log in of registreer om dit artikel af te drukken.


Over dit artikel

BronApache [https://www.apache.be]
TitelDurven kijken naar trauma
Auteur(s)Frank Olbrechts
Permalinkhttps://www.apache.be/?p=95954
Gepubliceerd 04 mei 2019 @ 09:01. Met update op 04 mei 2019 @ 09:06
Opgevraagd03 juli 2020 @ 16:12
Klik hier om te printen