37 niet-Belgen op Europese lijsten

 Leestijd: 3 minuten

0

Tussen alle 297 kandidaten voor de Europese verkiezingen in België stellen zich 37 niet-Belgen kandidaat. De opvallendste niet-Belgische kandidate is wellicht de Nederlandse oud-Eurocommissaris Neelie Kroes, op de lijst van Open Vld. Bij N-VA staat een ...

In het kort

Van alle 297 kandidaten voor de Europese verkiezingen in België hebben er 37 niet de Belgische nationaliteit. De opvallendste niet-Belgische kandidate is wellicht de Nederlandse oud-Eurocommissaris Neelie Kroes op de lijst van Open Vld. Bij N-VA staat een Duitse ex-lobbyiste van Volkswagen op de lijst. Pan-Europese partij Volt is dan weer de vreemde eend in de bijt met maar liefst zes verschillende nationaliteiten op de lijst.

N-VA flirtte even met de voormalige Catalaanse premier Carles Puigdemont, en burgemeester van Charleroi Paul Magnette werd het hof gemaakt door de Franse PS. Beide heren pasten uiteindelijk voor een buitenlands avontuur, maar volgens de FOD Binnenlandse Zaken wagen 37 niet-Belgen wel hun kans op een ‘Belgisch’ europarlementszitje.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid