Homans stopt project tegen radicalisering om ideologische redenen

 Leestijd: 7 minuten

2

Vlaams vicepremier Liesbeth Homans (N-VA) stopte de subsidie voor een antiradicaliseringsproject van vzw Motief, omdat een door hen ontwikkeld handboek “afwijkt van de globale visie van de Vlaamse overheid”. Groot bezwaar was dat “letterlijk over witte ...

In het kort

Een subsidie die vormingsorganisatie vzw Motief kreeg om een opleiding voor jongerenwerkers te ontwikkelen, werd met zo’n 11.000 euro gekort omdat het opgeleverde handboek “afwijkt van de globale visie van de Vlaamse overheid zoals uitgedragen in het regeerakkoord”. Nochtans had een stuurgroep van experten, die was opgericht om de kwaliteit van het project mee te bewaken, het handboek positief beoordeeld.

Groot bezwaar was dat “letterlijk over witte privileges en koloniaal denken wordt gesproken”.

Het vroegtijdig stopzetten van de subsidie zorgde ervoor dat dat handboek niet — zoals voorzien — gratis kan worden aangeboden aan jongerenwerkers, maar voor 39 euro in de winkel ligt: te duur voor een groot deel van de doelgroep. Daarmee wordt het effect van het hele opleidingsproject grotendeels tenietgedaan.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid