Socfin (2): problemen met Justitie en de Wereldbank


Gerichte acties van het Belgisch gerecht en vertroebelde relaties met kredietverstrekkers, dat lijkt de tol te zijn die Socfin betaalt voor de uitbreiding van zijn imperium. De ambitieuze opkoop van landerijen door de multinational in West-Afrika ...

In het kort

Gerichte acties van het Belgisch gerecht en vertroebelde relaties met kredietverstrekkers, dat lijkt de tol te zijn die Socfin betaalt voor de uitbreiding van zijn imperium. De ambitieuze opkoop van landerijen door de multinational in West-Afrika en Azië gaat bovendien gepaard met scherpe kritiek vanuit de internationale media, de plaatselijke bevolking en ngo’s.

Dit is het tweede deel van een vierdelige reeks over Socfin, door ons Franstalig zusterblad Médor. Socfin, de agro-industriële multinational met Belgische en koloniale roots, is beroemd en berucht in Afrika, Azië en ver daarbuiten.

De holding, vandaag met hoofdzetel in Luxemburg, heeft een zeer ingewikkelde bedrijfsstructuur, beheert 192.000 hectare aan palmolie- en rubberplantages en stelt wereldwijd 49.000 mensen tewerk.

Aan het hoofd van de zeer ingewikkelde en weinig transparante structuur achter Socfin staat de mediaschuwe hoofdaandeelhouder, Hubert Fabri.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden. Log in of registreer om dit artikel af te drukken.


Over dit artikel

BronApache [https://www.apache.be]
TitelSocfin (2): problemen met Justitie en de Wereldbank
Auteur(s)Quentin Noirfalisse & Cedric Vallet
Permalinkhttps://www.apache.be/?p=95176
Gepubliceerd 17 april 2019 @ 07:20. Met update op 18 april 2019 @ 16:14
Opgevraagd15 augustus 2020 @ 13:11
Klik hier om te printen