Socfin (2): problemen met Justitie en de Wereldbank

 Leestijd: 5 minuten

0

Gerichte acties van het Belgisch gerecht en vertroebelde relaties met kredietverstrekkers, dat lijkt de tol te zijn die Socfin betaalt voor de uitbreiding van zijn imperium. De ambitieuze opkoop van landerijen door de multinational in West-Afrika ...

In het kort

Gerichte acties van het Belgisch gerecht en vertroebelde relaties met kredietverstrekkers, dat lijkt de tol te zijn die Socfin betaalt voor de uitbreiding van zijn imperium. De ambitieuze opkoop van landerijen door de multinational in West-Afrika en Azië gaat bovendien gepaard met scherpe kritiek vanuit de internationale media, de plaatselijke bevolking en ngo’s.

Dit is het tweede deel van een vierdelige reeks over Socfin, door ons Franstalig zusterblad Médor. Socfin, de agro-industriële multinational met Belgische en koloniale roots, is beroemd en berucht in Afrika, Azië en ver daarbuiten.

De holding, vandaag met hoofdzetel in Luxemburg, heeft een zeer ingewikkelde bedrijfsstructuur, beheert 192.000 hectare aan palmolie- en rubberplantages en stelt wereldwijd 49.000 mensen tewerk.

Aan het hoofd van de zeer ingewikkelde en weinig transparante structuur achter Socfin staat de mediaschuwe hoofdaandeelhouder, Hubert Fabri.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid