ING geeft palmolieproducent Socfin nog respijt tot 2021

 Leestijd: 1 minuut

0

Grootbank ING geeft plantageholding Socfin nog tot 2021 om de nodige certificatie voor haar palmolieplantages te verkrijgen. Eerder berichtten verschillende media dat de samenwerking tussen ING en Socfin tijdelijk was opgeschort. Volgens ngo FairFin is het weliswaar ...

In het kort

Grootbank ING geeft plantageholding Socfin nog tot 2021 om de nodige certificatie voor haar palmolieplantages te verkrijgen. Eerder berichtten verschillende media dat de samenwerking tussen ING en Socfin tijdelijk was opgeschort.

ING België gaf in maart te kennen dat het tijdelijk de kredieten aan het palmoliebedrijf Socfin van de Belgische topman Hubert Fabri stopzette. Dat gebeurde vanuit duurzaamheidsoverwegingen. Al op 21 maart 2019 kondigde Socfin echter aan dat ‘de samenwerking met ING wordt voortgezet’, merkte ngo FairFin op.

ING België laat aan Apache weten dat er momenteel “geen enkele nieuwe kredietaanvraag lopende is en dat als Socfin de verschillende certificeringen voor de plantages in Afrika binnen de termijn van 3 jaar niet behaalt tegen 2021, ING België de kredieten van Socfin niet zal vernieuwen noch nieuwe kredieten zal toestaan.”

Socfin krijgt dus nog een kleine drie jaar om haar duurzaamheidsbeleid op orde te krijgen. Volgens ngo FairFin is het onrealistisch dat de plantages van Socfin binnen de termijn van 3 jaar gecertificeerd kunnen worden.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid