Koksijde wil stadsgrond gratis ter beschikking stellen aan zakenpartner Vanden Bussche

 Leestijd: 2 minuten

0

De gemeente Koksijde en het Agentschap Natuur en Bos onderhandelen over een voorstel om gemeentegrond ter beschikking te stellen voor een complex van 141 appartementen op de plek van het voormalige Home Mathilde Schroyens. Het appartementencomplex ...

In het kort

Het gemeentebestuur van de Koksijdse burgemeester Marc Vanden Bussche voert onderhandelingen met het Agentschap Natuur en Bos om waardevolle duingrond ter beschikking te stellen aan de zakenpartner van de burgemeester, Skyline Europe. De projectontwikkelaar kan de gronden namelijk gebruiken als ‘compensatienatuur’ voor het bebouwen van waardevol duingebied elders.

Volgens de advocaat van Skyline Europe, Pieter-Jan Defoort, is het echter puur toeval dat er net zo’n voorstel wordt onderhandeld nu Skyline Europe dringend verlegen zit om natuurgebied.

“Het voorstel van de gemeente zou gelden voor alle bouwpromotoren. Het zou toch gek zijn als wij daar dan geen gebruik van kunnen maken”, aldus Defoort.

“We hebben bovendien overal gezocht naar andere gronden om natuurcompensatie uit te voeren, maar er is nauwelijks nog grond beschikbaar om nieuwe natuur te voorzien”, laat de advocaat weten. “Wat moeten we anders doen, het project stopzetten?”

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
1 maand€ 9,00
1 jaar€ 80,00
Levenslang€ 2.500

Ontdek alle formules

Word lid

Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu nog aan 6,66 euro per maand.


Ja, ik word lid