De Persgroep krijgt door De Wever beloofd ‘postzegelrup’

 Leestijd: 2 minuten

3

De Persgroep-baas Christian Van Thillo hoeft zich geen zorgen meer te maken over het wettelijk karakter van de toren die De Persgroep momenteel bouwt in de Antwerpse Kievitwijk.

In het kort

De Persgroep baas Christian Van Thillo hoeft zich geen zorgen meer te maken over het wettelijk karakter van de toren die De Persgroep momenteel bouwt in de Antwerpse Kievitwijk.

De stad Antwerpen kreeg in mei vorig jaar van de Vlaamse Regering de toezegging dat ze een afwijking op maat mocht schrijven voor De Persgroep. Eind vorig jaar werd het gevraagde ‘postzegelrup’ gestemd door het (toenmalige) college, met de steun van het Vlaams Belang.

De geldende bouwvoorschriften voorzien dat minstens 30 procent van nieuwe gebouwen een woonbestemming krijgt. Dat was zo ingeschreven om de leefbaarheid van de kantoorbuurt te garanderen.

De Persgroep wil echter dat vanaf september de redacties van onder meer Het Laatste Nieuws, De Morgen, Humo en Dag Allemaal hun intrek nemen in het gebouw en gaan samenwerken binnen een soort overkoepelende redactie, News City. Begin volgend jaar zou dan ook de redactie van VTM verhuizen naar Antwerpen.

Om al die titels een onderkomen te bieden in de Van Thillo Tower was een afwijking nodig van de regel die minimaal 30 procent van de totale oppervlakte voorziet voor appartementen.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid