Stad Tielt zette jury onder druk bij bouwproject van 73 miljoen euro

 Leestijd: 5 minuten

0

Bij de aanbesteding van een groot stadsvernieuwingsproject hebben leden van het Tieltse schepencollege invloed uitgeoefend op de beoordeling van onafhankelijke experts. Dat blijkt uit mailverkeer dat Apache in handen kreeg en verklaringen van verschillende juryleden.

In het kort

Tijdens de gunningsprocedure van het grootste stadsvernieuwingsproject van het West-Vlaamse Tielt van de afgelopen decennia, werd invloed uitgeoefend op experten die moesten meebeslissen over welke projectontwikkelaar werd gekozen.

Daarnaast werden zowel het gemeentelijk adviesorgaan gecoro, de stedenbouwkundig ambtenaar van de stad, als de gemeenteraad buiten de besluitvorming gehouden.

Het gaat om een project van 15.000 vierkante meter grond die nu nog van de stad is, en waar 211 appartementen, 4800 m² winkelruimte, het dienstencentrum van het OCMW en zo’n 700 - voornamelijk ondergrondse - parkeerplaatsen zouden komen.

 

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid