Groen licht voor 0% btw op digitale media

 Leestijd: 1 minuut

1

Net voor het doek valt over deze legislatuur zette de Kamer het licht op groen voor een btw-0 tarief voor digitale kranten en weekbladen. Papieren kranten en weekbladen genieten sinds jaar en dag van die indirecte ...

In het kort

Net voor het doek valt over deze legislatuur zette de Kamer gisteren (04/04) het licht op groen voor een btw-0 tarief voor digitale kranten en weekbladen. Papieren kranten en weekbladen genieten sinds jaar en dag van die indirecte perssteun. Nu wordt eindelijk de lat gelijk gelegd voor papieren en digitale media.

Daarmee komt niet enkel een einde aan een gedateerde steunmaatregel, het betekent ook het einde van een ‘typisch Belgische’ deal die werd beklonken tussen de grote uitgevers en de overheid.

In een protocol werd immers afgesproken dat de grote mediagroepen ook voor hun digitale versies geen btw hoefden te betalen, terwijl kleine nieuwe spelers zoals Apache al die tijd wel 21 procent btw moesten ophoesten.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid