Saskia Van Nieuwenhove: ‘Waarom worden slachtoffers van tienerpooiers opgesloten?’

 Leestijd: 12 minuten

0

Anderhalf jaar geleden startte Saskia Van Nieuwenhove haar eigen opvanginitiatief voor kwetsbare jongeren: vzw Ne(s)t. Zes meisjes geeft ze op dit moment onderdak. Ze zijn allemaal slachtoffer van gedwongen prostitutie, en afgeklopt als ‘hulpweigerachtig’ in de ...

In het kort

Vzw Ne(s)t verschaft sinds anderhalf jaar onderdak aan meisjes uit de jeugdprostitutie. Dit privé-initiatief van Saskia Van Nieuwenhove, die zelf samenwoont met zes slachtoffers, wordt binnenkort door de overheid erkend.

Anderhalf jaar geleden startte Saskia Van Nieuwenhove haar eigen opvanginitiatief voor kwetsbare jongeren: vzw Ne(s)t. Zes meisjes geeft ze op dit moment onderdak. Ze zijn allemaal slachtoffer van gedwongen prostitutie, en afgeklopt als ‘hulpweigerachtig’ in de gesloten tienerpooier-slachtofferunits of met een vuilniszak vol kleren op straat beland na hun achttiende verjaardag. “Waarom worden de slachtoffers opgesloten en komen de daders eerder vrij?”

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid