België organiseert grootschalige uitzetting naar Congo en Guinee

 Leestijd: 3 minuten

0

Europees grensbewakingsagentschap Frontex organiseerde gisteren een uitzettingsmissie naar Congo en Guinee ,  in opdracht van de Belgische overheid. Zo’n 20 migranten uit Nederland, Zwitserland, Bulgarije en België werden per militair vliegtuig vanuit Brussel teruggestuurd naar hun land ...

In het kort

m 10:30 vanochtend vertrok vanuit Brussel een militair vliegtuig op weg naar Congo en Guinee, met een tussenstop in Senegal. In het vliegtuig waren 22 plaatsen gereserveerd voor mensen die in verschillende Belgische gesloten centra waren opgesloten.

Het ging daarbij om migranten die een bevel hadden ontvangen om het grondgebied te verlaten. Verschillende van hen waren nog wel bezig met de voorbereiding van een asielaanvraag, of vroegen eerder in de week nog asiel aan, zo melden hun advocaten. Drie personen werden op het laatste moment van de vlucht geschrapt omdat ze net voor de vlucht nog een aanvraag indienden, laat de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) weten.

De laatste keer dat België zo’n joint return operation (‘gezamenlijke terugkeeroperatie’) organiseerde in samenwerking met het Europese grensbewakingsagentschap was in juni 2018.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid