Grondwettelijk Hof draait Schauvlieges aanval op inspraak terug

 Leestijd: 2 minuten

1

Gele borden kondigen overal in Vlaanderen nieuwe bouwprojecten aan. Tijdens het openbaar onderzoek kan al wie dat wil de plannen inzien en bezwaar indienen. Wie dat niet deed, kon later nog in beroep gaan bij de ...

In het kort

Gele borden kondigen overal in Vlaanderen nieuwe bouwprojecten aan. Tijdens het openbaar onderzoek kan al wie dat wil de plannen inzien en bezwaar indienen. Wie dat niet deed, kon later nog in beroep gaan bij de provincie of de beslissing voor een rechtbank aanvechten.

Maar dat was buiten de codex-trein gerekend, een vorig jaar goedgekeurd decreet dat allerlei wijzigingen in de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening verzamelde. Het Grondwettelijk Hof maakt die aanpassing nu ongedaan.

Maar kritische burgers voeren nog procedures tegen bepalingen uit het Bestuursdecreet en het decreet Lokaal Bestuur, onder meer rond transparantie van overheidsinstellingen en de wetgeving openbaarheid van bestuur.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid