Radio Apache • Klimaatstrijd

 Leestijd: 1 minuut0

Gele hesjes en klimaatmarsen maken duidelijk dat een succesvolle klimaattransitie een breedgedragen maatschappelijk project zal moeten zijn. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de strijd tegen klimaatopwarming een sociaal rechtvaardige uitkomst heeft?

In deze aflevering van Radio Apache, de podcast van Apache, praten we met Ikrame Kastit (Uit De Marge), Vanya Verschoore (Arbeid en Milieu) en Frank Vanaerschot (Fairfin) over de rol van het middenveld in de klimaattransitie, het gebrek en nood aan inspraak in klimaatbeleid, het vormen van klimaatallianties en een rechtvaardige financiering van de transitie.

Deze podcast beluister je ook via SoundCloud, Pocket CastsStitcher, TuneIn, Spotify en iTunes.

Auteur: Jan Walraven

Onderzoeksjournalist Jan Walraven schrijft sinds 2015 voor Apache. Zijn eerste boek, ‘De diefstal van de eeuw’, over privacy en de tentakels van technologie, verscheen in 2018 bij Van Halewyck.

Word lid

Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu nog aan 6,66 euro per maand.


Ja, ik word lid