Banken moeten de wereld redden

 Leestijd: 6 minuten

5

Een ambitieus plan uitvoeren om Amerika binnen tien jaar klimaatneutraal te maken, in één ruk de ongelijkheid aanpakken, een baan met vakantiedagen voor iedereen creëren en een einde aan discriminatie maken. Ziedaar wat Alexandria Ocasio-Cortez zinnens ...

In het kort

Alexandria Ocasio-Cortez slaagde erin om zich op slechts enkele weken tijd op te werken als één van de meest invloedrijke Democraten in Washington. Cortez werd geboren in de Bronx en werkte een jaar geleden nog in een tacotent. Haar meest tot de verbeelding sprekende idee van – en ook meteen haar speerpunt – is de zogeheten Green New Deal. Een ambitieus plan om Amerika binnen tien jaar klimaatneutraal te maken, in één ruk de ongelijkheid aan te pakken, een baan en vakantiedagen voor iedereen en een einde aan discriminatie te maken. Republikeinse commentatoren roepen moord en brand en schuwen de grote woorden niet. Ze zou “economisch ongeletterd” zijn en het plan wordt “de grootste overheidsinterventie sinds Vladimir Lenin aankwam in Petrograd” genoemd. Toch vindt het plan meer en meer weerklank bij economen, ook in Europa.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid