Verkiezingsthema migratie stopt aan de taalgrens

 Leestijd: 11 minuten

2

In Vlaanderen trachten N-VA en Vlaams Belang migratie tot inzet te maken van de verkiezingen op 26 mei. In Franstalig België zijn de politieke krachten die de bijhorende angsten electoraal trachten te verzilveren quasi onbestaande. Dat ...

In het kort

In Vlaanderen trachten N-VA en Vlaams Belang migratie tot inzet te maken van de verkiezingen op 26 mei. In Franstalig België zijn de politieke krachten die de bijhorende angsten electoraal trachten te verzilveren quasi onbestaande. Dat verschil tussen beide landsgedeelten is niet nieuw, maar de kloof lijkt verder uit te diepen.

Speelt het feit dat Franstalig België de voorbije 150 jaar vertrouwd is geraakt met het fenomeen migratie – nota bene in de eerste plaats van Vlaamse arbeiders en boeren – een rol? En bestaat er bijgevolg zoiets als een typisch Waalse gastvrijheid die de Vlamingen ontberen? Speelt de verschillende sociaaleconomische situatie een rol? Of zijn (extreem)rechtse Vlaams nationalistische politici simpelweg beter in het beroeren van de onderbuik?

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid