‘De economie moet onze maatschappelijke doelen niet bepalen’


De economische wetenschap is te veel bezig met cijfertjes en abstracte modellen en is de voeling met de realiteit kwijt. Met die analyse krijgt de internationale beweging Rethinking Economics ook in Vlaanderen navolging. De vorige zomer ...

In het kort

De economische wetenschap is te veel bezig met cijfertjes en abstracte modellen en is de voeling met de realiteit kwijt. Met die analyse krijgt de internationale beweging Rethinking Economics ook in Vlaanderen navolging. De vorige zomer opgestarte Gentse afdeling wil het debat over economie aanzwengelen aan de universiteit, binnen het onderwijs en ook in de samenleving. “Efficiëntie staat veel te centraal in het economisch denken. Wat met rechtvaardigheid, herverdeling en duurzaamheid?”

Wat in 2012 begon bij een kleine groep ontevreden Britse economiestudenten is in een paar jaar uitgegroeid tot een wereldwijde beweging om economie als wetenschappelijke discipline te verbreden, democratiseren en pluralistischer te maken. Rethinking Economics omschrijft zichzelf als een nieuwe poging van de huidige generatie economen en studenten om het economisch denken uit te dagen.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden. Log in of registreer om dit artikel af te drukken.


Over dit artikel

BronApache [https://www.apache.be]
Titel‘De economie moet onze maatschappelijke doelen niet bepalen’
Auteur(s)Jan Walraven
Permalinkhttps://www.apache.be/?p=93800
Gepubliceerd 06 maart 2019 @ 12:08. Met update op 06 maart 2019 @ 12:23
Opgevraagd04 augustus 2020 @ 02:26
Klik hier om te printen